Wednesday, 9 January 2013

Apa patut saya buat?

ASSALAMUALAIKUM !

Ok, hari ni hari ke-7 saya bersekolah dalam tahun 2013 ni, Alhamdulillah segala puji bagi Allah, saya masih boleh bernafas dan meneruskan kehidupan seperti biasa...
Hermmm, saya ada satu masalah nak kongsi, maybe korang boleh tolong selesaikan kepada saya.

Ok,saya ni ANTI dengan ramai orang , macam mana saya nak ubah perangai saya ni? Hal ini kerana mereka suka jaga tepi kain orang kalau bagitahu tentang kebaikan tak de masalah la sangat, ni keburukan, heboh kat orang pulak tu, orang macam ni memang saya ANTI giler, So sampai sekarang saya ANTI orang macam ni , setakat ni saya ANTI 2 orang pelajar dekat sekolah saya, seorang lelaki dan seorang perempuan. Apakah yang patut saya lakukan??? Memang kalau tengok muka die ..memang jangan harap la, ANTI sangat2 nampak muka rasa GERAM!! NAK MARAH ! tapi saya tak tahu yang dieorang tahu ke tak yang saya ANTI sangat kat dieorang. Sebab dieorang tegur saya, but saya buat kadang tak layan, kadang tu acuh tak acuh je, hmmmm,

Tapi perkara yang dieorang lakukan terhadap saya sememangnya tidak boleh dimaafkan , kerana perkara itu telah menjatuhkan air muka , maruah, tahu tak perasaan kene tikam dari belakang?? ok saya taip citer ni tangan saya rasa bergetar-getar, seriously, memang sedih :'( 


what should i do?

 

2 comments:

  1. Kesian nye sahabat ana ni..huhu.. i think u should forget the past jela.. mmg its a hard thing to do.. but why not u try,and maybe you can go through it.. nasihat drpd seorang teman.. :D

    ReplyDelete
  2. syukran ukhti, of coz la susah. ingat senang ke? it hurts my pride sooo much !

    ReplyDelete

Kehidupan saya sebagai makhluk Allah di atas muka bumi :)