Tuesday, 8 January 2013

2013

ASSALAMUALAIKUM !



Alhamdulillah masih boleh bernafas in 2013 ni. Orang yang masih hidup ni sama-sama lah kita tingkatkan amalan kita, Tahun MENINGKAT, umur MENINGKAT, dah amalan kita rasa-rasa meningkat ke menurun?? Of course la MENINGKAT, kecuali kalau kita sentiasa meminta ampun dan selalu bertaubat, INSYAALLAH berkuranglah dosa kita kan :) dan TINGKATKAN PAHALA kita, :D

Ok,in 2013 sudah semestinya semua ada azam baru kan??Kongsi la apa azam anda?
Ok saya update blog ni hari yang ke-6 dah saya bersekolah AS A SENIOR! what? tua dah saya ni, ape la~ Sayangnye nak tinggalkan sekolah saya ni, hrmmmm. :'(

Ok la dari 1st day sekolah homework tak putus2, maybe sebab nak SPM kan, kene usaha lebih sikit,Tak apa bersusah-susah la dulu kan, bersenang-senang kemudian...kan,
dalam enam hari saua bersekolah hari ke-5 memenatkan saya entah la, apa yang dibuat tahu :P balik dahlah kol 4 , sampai pukul 5,buat h/work kol 6 ,hmm....TOV in a corner ok, EXPRESS! subject form 4 ad tak khatam lagi masa cuti baru ni :( takotnye~~
semua kawan-kawan saya ni tusyen, saya? hmmm,malas la pulak nak ambil tusyen, cuti sebulan setengah baru ni, masuk utk sebulan tu pun tak full, rugi jugak bayar tu, hehehe :P

Tak ape,bukannya nak berjaya kene bergantung kepada tusyen kan3?? tapi cikgu saya cakap form 5  ni kene tusyen, penentu masa depan katekan....hmmm, for me la kan2, tusyen ni no need pon, kalau kita selalu study,buat latihan,tanya cikgu2, insyAllah boleh berjaya,

D.U.I.T

D-Doa
U-Usaha
I-Ikhtiar
T-Tawakal

bagi saya la, atas diri masing-masing kan 

DON'T BE LIKE ME, ok....

sepanjang saya bersekolah tak pernah lagi pergi tusyen, kecuali kelas malam cikgu buat, kelas tamnbahan cikgu buat, kem, kalau tusyen kat luar tu tak pernah la tu pon 1st time masa cuti baru ni,Okla,

nak chow lu , Assalamualaikum :D


 

2 comments:

  1. Berusaha la...straight A's + SPM tahun ni; 2013.
    PASTIkan usaha dari awl2...time nak piksa nanti, kecoh lak kalu x start awal2

    HAPPY new year of 2013
    Moga tahun ni lebih baik dari yg sebelumnya..

    p/s : awal kata "sayang nak tinggal sekolah..."
    yang dah ex- ni sangat rindukan sekolah...huhu

    ReplyDelete
  2. InsyaAllah kak :) hehe yup, teresa kehangantan nak SPM and of course to leave SMKATJ

    ReplyDelete

Kehidupan saya sebagai makhluk Allah di atas muka bumi :)