Saturday, 9 June 2012

Weekend :) F.U.N

Assalamualaikum ! 




wahh esok nk sekolah dah !! camner holiday? bez x????? wah ni mesti korang tak nak pegi sekolah kan, confirm dah dapat agak la korang ni mmg pemlasa betol pergi sekolah, ala, sekolah tu kita pegi timba ilmu niat betol2 nk pergi sekolah kerana Allah dulu yg lain tu kemudian hehe...

ilmu itu sangat penting Allah menyuruh hambaNya menuntut ilmu :) Rasulullah ada menyebut ,


HADIS KE-20

20- عَنْ أَنَسِ بْنِ مَالِكٍ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ طَلَبُ الْعِلْمِ فَرِيضَةٌ عَلَى كُلِّ مُسْلِمٍ. (ابن ماجه وغيره)
20 - Dari Anas bin Malik r.a., katanya: Rasulullah s.a.w. bersabda: "Menuntut ilmu adalah satu fardu yang wajib atas tiap-tiap seorang Islam."
(Ibnu Majah dan Lain-lainnya).

SO,korang jangan malas2 tau xbaik ilmu yg bermanfaat juga adalah salah satu benda yg kita bawak untuk dihisab ok, so jangan berhenti untuk menuntut ilmu :)

ok hari nih nk citer sal semalam masa kat KB, urmm rezak r penuh maksiat ! sakit hati  ,kadang kadang xsanggup dah sy pon lari la~~

ad la kan satu lelaki tuh kan , dier pegang makwe dier kat pinggang sebelah tangan, sebelah tangan agi die pegang tangan kawan makwe dier,,fuh~~hebat r, terbaekk ! mmg banyak dosa beb, xtahan nk tengok, pastuh ad satu tuh berlaku depan mata jugak la kan, pakwe ye cakap straight " meh r nk pegang tangan" , sy pon terdetik dalam hati nih ' fuh, mamat nih terer r, base molek", makwe dier xbg pon wat manja
 " xmboh la (sambil tangan dier sorok kt blkg) ", lelaki tuh kalo pompuan tu cakap xnk jgn la meraba nk amik tangan dier,, geli ak tengok ! huh astaghfirullah, ! ngucap byk2 AFIQAH OI! aper nih tgok maksiat ! hehe dier berlaku dpn mata sekelip mata , lepas tuh saya byk ngucap siyes r, kurang asam molek,,,

pastuh kan masa pegi tgok ekspo pertanian tuh, ad tertarik dkt stu ape ntah panggil gerai eh? lpe, hehe penuh ngan gmbr NIK AZIZ, hehe ad satu pompuan tuh berjilbab hitam terus dtg maser tuh sy sorang jer, dier terus dtg n amik semua yg ad kat situ cam kertas2 ke paper n so on sal nik aziz, hehe laju btol sekali pandang jer tau m hebat la, mmg dier minat kot , ada tag line  " PERTANIAN ITU SATU IBADAH" hehe suka la tagline tuh, pastuh ronda2 tiba2 my mom dtg penuh kat tgn dier catalog n paper2 sal nik aziz tunjuk kat my dad " nah amik la sticker nik aziz nih tampal kat kereta" hahaha,,, tp kn mmg tabik la baik sungguh org klntan , die bg bju RED WARRIOR  kat peminta sedekah, hehe kdg lawak tp mmg terasa gak la~~


malam td tgok bola kat gerai mamak ~haha,,semangat btol awop2 nih, huh xsemangat langsung sy nk tgok bola terus blah g jalan2 kat wakaf che yeh tinggal the boyz kat gerai mamak tu, xkuasa the girlz nih nk tgok bola ! :P

pastuh jalan2 hish mcm2 ada " TUDANG OBAMA ! LELONG!LELONG! TUDUNG OBAMA DUA RM10! LELONG!LELONG! 

KAIN YUNA, NADA CINTA" LELONG ! LELONG !

 Saya cakap la " aper kes ntah pelik btol namer ! obama terus ! teruk ngguh namer kan kat tudung muslimah nk pakai, sembil betol"
my mom tawarkan nk ke x tudung tuh, tgok ok gak tp cmtu r hati nih ckp biar la xminat, hehe

pastuh nk beli blause , cantekkk tp sendat r beb, terus hilang minat haha :P 
balik tangan kosong gane2 pon,, hurmmm smlm xder mood shopping, sbb beg duit tertinggal ! haha sbb tuh xder mood :P

-----------------------------------------------------------------------------------------------------





ok hari nih nk citer aper yg berlaku hari nih, urmmm, tengah hari nih lepak kat bandar hehe, lepas solat zohor terus pegi makan nasi ayam hainan pastuh sedap2 mkan pegi relax2 kat batu burok, ad kereta kuda, macam2 jenis kereta kuda ada cantekk! my mom nih ye semangat nk naik, ayah sy ckp la jom lepak sini lu amik angin,

turun r kete nih, pastuh masa nk lintas tuh nk pegi kat kereta kuda ad lah dua mamat nih die lintas r jgk ingt kan nk pegi kat kuda jugak last2 tgok jmpe mkwe dier mula2 jauh2 nih, pastuh ok r, sy g jalan tgok kuda tgok balik dh rapat giler2! huh, senang keje dier eh, sakit hati lari lalu r, pahtu my mom bg duit suh naik kereta kuda ! yea !!

mula2 xnk,sy xnk naik sumer xnak naik, pastu tukar fikiran nk naik pulak, habis sumer nk naik, haha, kalo dh naik mcm2 posing r ngan kuda ayh sy tgkap gmbr hehe malu r bengang, :P xper bukan sokmo naik kuda, walaupon p,sdre ad kuda n mmg sy geli naik kuda, adik bradik sy mmg naik sokmo kuda except me ! yup2 bkn aper geli ckit xpe r kener berjinak nih ngan kuda hehe....



pastuh lepas naik kereta kuda dua round habis RM18 , tp mmg lawak r sbb kn masa nk naik kuda dier tgok la kami 5 beradik nih kan sbb byrn kanak2 n org dewasa laen, my bro n adik sy yg f.3 kene byrn utk org dewasa n me byrn utk kanak2 hahaha !!! mmg lawak sungguh la, yea sy muda lg cm budak2 ! hehe :p

pastuh kitaorg pg main kat taman permainan kat pntai tu, pegi naik buai sy ske buai jer, xpdn ngan besor , hehe mntag2 mcm bdk2 naik buai lalu :P
tgh main2 kan tgok budak2 tuh lalu2 nmpk kesian , pdhl dier nk naik. hehe kecian kat budak tuh sbb sy naik buai lamer2 dier nk naik pulak...haha :P

then lepas kitaorg balik la lepas org azan asar, well otw balik tuh terus saje ckp JOM G MAKAN SOTONG CELUP TEPUNG ! nk air cendol la n so on, pahtu sampai kat traffic light simpan empat tuh dkt IPG nk smpai dh umah pastuh my dad terus belok kanan, haha, awop2 ni sajer la sound ' AIK , BKPE SILAP JALAN NIH?" my dad ckp la : XBOLEH DAH NAK PUSING NIH" hahaha terus pegi mkn sotong celup tepung kat pantai blkg umah Batu Rakit . cantek jugak eh, hehe, mkn2 petang : so balik kenyang Alhamdulillah :)

ok r esok dh nk sekolah layan ke blogger nk citer P
kawan sy dr td excited nk baca nih :)
ok la Wassalam :)

No comments:

Post a Comment

Kehidupan saya sebagai makhluk Allah di atas muka bumi :)