Saturday, 16 March 2013

Muhasabah diri as SPM candidates

Assalamualaikum.

Hmm.
Sejak kebelakangan ni kesedihan membelenggu diri ini...

"BADMOOD"
 Bukan apa. dengan keputusan peperiksaan TOV baru-baru ini AMAT MENDUKACITAKAN, Seriously amatlah teruk. No dalam tingkatan nak mencecah 3 angka.. BAYANGKAN !!!!! Tak pernah2 dapat no camtu tetiba naik FORM 5 dapat no yang tidak diingini - ni yg buat STRESS ni.. (nak mencecah tak sampai pon)

Mungkin salah saya jugak :

Salah satu faktor adalah sebab tak study. Orang time exam kena la study ni pergi melancong ntah pape . <-- xde kesedaran

other factor maybe sebab ada masalah nak kena fikir. Ok fine,
Tahun ni dah tak nak aktif. 
Saya telah menarik diri sebagai one of the english debaters sekolah. Fine, lepas satu beban tak payah skip kelas.

STRESS ! 


NAK LETAK JAWATAN (DALAM PERTIMBANGAN)

Tengok orang lain bahagia je, tak de masalah nak kene fikir , Hermmmmm :'(

Study.study,study.....

muhasabah diri dalam setiap pelajar adalah perlu. terutama pelajar yang akan menduduki peperiksaan besar seperti SPM dan PMR ..

Yup perlu ! muhasabah, as SPM candidates ni kita nak capai matlamat kita pada masa hadapan, nak mencapai cita-cita kita, nak banggakan kedua ibu bapa, nak banggakan masayrakat, nak banggakan negara.

Please ubah, Including me, teknik belajar kena ubah, strategi belajar kena ubah, dah tak payah nak aktif sangat, focus more dalam pelajaran
banyakkan bertanya dengan guru , Yes, kadang pelajar malu nak tanya, kalau malu tanya kawan yang faham. kalau malu jugak tak payah belajar la, kahwin terus.. 

Please someone give me some advice, 

Ok la , maybe semua ni ujian, InsyaAllah think positively..

kata-kata :D





No comments:

Post a Comment

Kehidupan saya sebagai makhluk Allah di atas muka bumi :)