Monday, 28 May 2012

SUMMER CAMP PPIM !

Assalamualaikum !


how r u?
Alhamdulillah sihat2

urm,,semalam baru balik khemah, letih sangat2....balik tu golek lalu atas katil...hehe
BEST la, 1st day mmg nk balik sebab bosan sangat2..
2nd day tu rasa la jgk nk balik tp cmtu r sedap jugak...



1st day kat summer camp......

hari tuh pegi kol 7.40 cmtu la...
sampai kol 7.50 lebih so ,, pasang2 khemah sumer lam kol 8 lebih n kol 9 kener kumpul semua ikot daerah..well SMKATJ kan KTU, satu group dgn SESMA,BELARA,STEMZA n BUKIT TUNGGAL .. :)

so lam kawasan khemah KTU ada 10 khemah....ok pagi tu ada pertandingan hafazan , lepas tuh diteruskan dengan acara sukaneka pada sebelah petang,,,BEST SGT ! pastu disambung dengan pertandingan tilawah...
malam tu pulak solat maghrib n isyak berjemaah n diselang dgn ceramah ttg solat,wudhuk yg sempurna...lepas tuh ceramah yg paling best ttg sosial ! walaupon ambe tido mase ye tgh ceramoh sbb pening kepala yg teramat sangat..tp dgr jugak la aper yg diperkatakan...memang best n ngeri jugak, banyak pesanan dier bg .... dier ckp kat TRG ad sebuah klinik yg boleh menggugurkan anak.. mmg femes la...harap2 korang semua jauhilah drp klinik tersebut.......bereh r neh,,aper nk jd,,die tubuhkn nie mcm menggalakkan ,,,HARAM TAU !! dosa...ade jugak org cmni,,teruk betol,,,


ceramah habis pukul 11 lebih so lepas tuh balik khemah kene siapkan gadget, n tido kol 12,,, bising btol nk tido..haha..mcm2..sbb ad org tuh ye ad mcm2 kraftangan XD hahhaa

2nd day..
.
bgun kol 4.30 tp sy bgun lam kol 4.50 la lwt ckit sbb liat, letih ekpon, tp awop2 nie katok, nk2 emut tuh katok org macam .. bgun la jugak kite nie, pastu  mandi2 solat berjemaah..
makan2. then siap2 utk merentas desa, jauh giler dh la lalu tepi jalan besar kat teluk ketapang..
mmg letih, tp awop2 tojie ni jalan, duk blkg skali, kita dh ad org dr SESMA so don't worry,,hehe,,maklumla awop2 nie nk nasyid plak mlm ni sbb tuh jalan jer amik angin.. sy nie nk muntah sbb minum byok ngat air teh cg wat,, mmg xbleh nk lari sikit pon..jalan gok la kiter nie...

lepas merentas desa, kitaorg kemas2 khemah pasir banyak betol, not me la tp mek cek tuh yg kemas, dier la pembersih khemah kiter sokmo2, sy nie bdk paling mlas lam khemah,,hehe :P SELFISH BETOL la sy ni...
lepas tuh rehat2 la tido2 sementara kitaorg tido budak sekolah belara pergi tanding buat gadget, then kitaorg tido2 tunggu nk zohor sbb lepas tuh ad 
orintering (xthu eja cmner) hehe then lps tuh ad msakan rimba plak...
letih r 10 km hari ni berlari xletih mane :)

Alhamdulilllah KTU no.2 lintas kemaman hehe :)
leader KTU sy suke :) cool jer~~

lepas tuh ade pe yer..OH ! lepas asar ad kuiz plak XD
 then malam tuh solat jemaah maghrib n isyak n kuliah maghrib cm biasa, kol 9 prepare for malam kebudayaan..

then
kol 10 bru start nasyid yg berselang dengan pidato spontan :) BEST, dalam tgh syok2 nie tiba2 hujan lebat turun dengan lebatnyer, mula2 relax la tgok org sibuk duk berlari pegi kat khemah angkat baju masing2 n selamatkan kasut masing2....
 sy ngan budak sesma sambung ckp2 r ag...pastuh ttba kawan sy ni ckp sal tuala, pastuh ok r sikit beberapa saat kemudian kitaorg terus lari dengan pantas, sbb kitaorg jemur tuala ,,, hahaha mmg letih r lari kat khemah pastu pegi balik kat dewan tuh, mmg hujan lebat la,,, basoh jeruk la.~~

ok malam persembahan habis dalam kol 12 lebih dengan pembahagian hadiah...
BEST !!! pape pon ktaorg tido lam kol 1 lebih, then khemah kitaorg masok air la tp sikit kat tmpat sy plak tuh, tp sikit jer pndai2 la cover,,,then tido la...

3rd day

Ok pagi2 bangun sy dalam keadaan basah..kat tempat sy tido tuh basoh ! akibat hjan lebat plak tgh malam tuh,,air masok plak, adoi sengal molep :P tido lam air malam,,xsedo sikit pon...

Mek tuh cter ckp ye gerak emut je masa tgh hujan lebat, xgerak dh sy, sedih ngguh la, xper r redha jer la,pastuh kemas2 packing nk balik , mandi2 solat subuh berjemaah , then sambung lagi kemas2 nk balik..
pastu majlis penutup kol 10 pagi, balik kol 12...pastuh baru la buat runtuh khemah semua2 tuh,, XD basuh tikar2 having fun tgkap2 gambar XD

pahtu balik dlm keadaan sakit HATI !! REZAK! BENCI! AD SEGALA RASA ! xmboh r cter sini bakper.....tp sedih r....



No comments:

Post a Comment

Kehidupan saya sebagai makhluk Allah di atas muka bumi :)