Wednesday, 30 May 2012

Another Day, Alhamdulillah :)

ASSALAMUALAIKUM


Hari ni another bored day, entah kenapa hari ni seriously rasa mengantok ! sikit2 nk tido, tp dalam tengah tolong2 my mom buat kerja boleh la selit2 tido lam 5-10 minit, pastu ad la yg jerit ~~ IQAH!
hehe bangun la kiter nie~~

rasanya syaitan duk ikat ambe nih~~Haish,Astaghfirullah

Hari ni bangun pagi2 g jahit baju raya, my mom dh potong baju for me semalam tengah2 malam, TERIMA KASIH IBU !
sepatotnya potong sendiri kalu adik sy thu huh, confirm ye maroh, :P
baju raya pulok pattern "POLKA DOT', trend sekarang tu, dok kenan tp cmtu la , parent beli kita pakai jer, dr xdop baju terus kan, bersyukurla ,ALHAMDULILLAH , ad org yg x bernasib baik :'(
 tema this year buah ORANGE, haha, orange colour ma,
last kali tema warna nih in 2006, boleh la dh 6 thun buat balik :)




Astaghfirullah, luper!
puasa xag ! wah~~ xsabarnyer nk puasa! Can't wait bulan puasa adalh bulan yg sangat istimewa ! sy suka sememang nya bulan Ramadhan adalah bulan yang amar diberkati oleh Allah, byk manfaat,syafaat , keberkatan,kemuliaan dan banyak yang xterhingga !!!

ala mcm dpt baucer, tp ini lagi hebat, banyak kebesaran, kekuasaan Allah dapat dibuktikan :) kita juz perlu BERSABAR :)


ok done,

hari ni kucing sy tangkap anak ular pulak, kucing nie mmg sy syg la ! terbaek! hehe :)
adik sy masa tuh dier tengah duk nukang kerja kursus f.3 ala kerja kayu, then nmpak her beloved cat tgh bawak anak ular pegi kearah beliau, tp jauh cikit la, kucing ni pulak ingat ular tuh dh mati kot sbb tuh dier lepas, last2 ular tuh terlepas, tp terlepas ular tuh naik atas pokok, so adik sy call la ayah sy ni, bunuh2 mati lah :P
 Inalillah...


ok td kan masa tengah dinner, sy makan la duk semeja ngan tok n adik sy :)
tengah2 sedap makan dtg la adik bongsu sy sorang nih, adoo la, sabo jela, tengah2 makan ckp " OIT, KORANG SILAP MAKAN NI, NAH AMIK SAMAN" sekali kitaorg xlayan sikit pon, teruskan makan jer  .sekali ag dier xpuas hati sebab xder org layan mmg dia paksa amik saman dier, pastuh dier letak la tepi pinggan sy, lagi la saya xlayan, sy buat lwak bodoh ngan adik sy :p

then adik sy tuh amik saman tuh buat terbang, ( adik sy mmg cmtu) , sy terus jela makan.then die xpuas hati ag cakap " KAMU TIDAK MENDENGAR CAKAP POLIS YANG CANTIK INI" lagi la xnk layan, makan jer wat donno, sy buat2 luga la ye cakap cmtu aper lagi, dier bg satu lagi saman,one more time xlayan ( kejam x??)

 sy lepas siap2 makan basuh pinggan sume2, paling belakang tengok tok sy tgh amik order , haha dier pegi layan adik sy sbb kesian sangat xder org nk layan dier , tok sy cakap la " TU IKAN BERAPE?" sy gelepor suker, haha dh la tengah minum air masa tuh,

Adoi, mmg r tok saya, sy pon pg amik laptop wat g dapur tunggu adik sy wat jus karot susu :P( nk mitok ckit)...

huh sabo jela, masa tgh mkn td pon adik sy imbas kembali masa mula2 pindah kat rumah ni, mase tuh 1st time kan duk kat kg, so masa tuh cam xthu pape, ala bru umo 9 tahun, so masa tuh mmg best la 1st ad kawan kg ! petang2 mmg main mcm2 kalo musim hujan lagi la BEST ! tgkap ikan mandi hujan mmg xlekat duk umah, kawan2 masa tuh dr umor 3 tahun - 20 lebih mmg satu kepala la kitaorg mmg satu group budak2 paling besar dalam kg campur laki + pompuan , bayangla umo sy masa tuh bru 9 tahun :P mmg kuat merayap :P tp sekarang masing2 ad dh kawin, then dh oversea sumer, x gaul maner sekarang mmg malu giler jumpa pon xtegur juz senyum :)

adik sy plak g ingat balik kat sorang mamat tuh ye mmg minat sgt kat sy, smpai tok die dtg umah, haha, masa tuh umor sy 9 thun dier tuh 18 tahun, masa sy  dgr dier dh kawin mmg bersyukur sgt2 haha, xder nk ganggu dh, aman, bahagia,sentosa :)

hari ni lari topik sudah, ekpon bosan~~ next week bru g jalan,k la xleh cter byok2, hehe, :)

share pengalaman :)







No comments:

Post a Comment

Kehidupan saya sebagai makhluk Allah di atas muka bumi :)