Thursday, 16 February 2012

ALHAMDULILLAH..........

Assalamualaikum......hehehe how r u today ????

Hari nie kan bangun awal nk pegi sekolah..excited ngat..ntah kenapa (nk berlari ar)...hehehe........bangun tu warming up r cam biasa.....my bro sampai pg naik atas (ada gym kecik) so dier excercise..la mangat die tu.........sy relax jer,,steady jer,,,wat donno,,,haha ...xper2..ok pagi tu cam biasa..ada perhimpunan n then kumpul setiap rumah sukan...ok pilih no nie..hehe sy amik no 507...ok 1st sekali tegur la ngan kak aza ckp no kita dekat....sbb kak aza no 506....hehe last2 yg kener kak aza no tu..wow ! hebat r,,siket ag no saya...urmm..mmg xder harapan,,sy nie kalo cabutan bertuah mmg xder tuah la.....xpenah dapat pon.....xper2 nk citer.......

ok lpas amik no n so on..ada taklimat kejap sal berlari check point n bla..bla..bla...la kan mcm biasa....ala sy xfaham aper yg cg ckp so kak ckp la xfhm so kitaorg backup..last2 kitaorg kener "biasala,perempuan ye lembab sket" ..maner xterasa....hahaha...pape pon sokey la kener atas batang hidung kan......xkesah pon...n then kan..warming up one more time kat sekolah...semangat memang ada....

Then,,time sy nk pg kumpul2 kan...ramai ni geng2 ni duk tepi...syg kwn2 sy ye nk lari ngan sya..hehe...sy sejuk tangan2 sbb tgh berdebar nk lari...haha.pelik kan..... ok la amik line 2nd....sbnar nya kat blkg tp masok r celah2 rapat2 kan saf kan...ok la lari tu duk blkg lu n then lintas2 boleh la duk maser tuh no.6 ........pastu sedar2 paling belakang geng2 ni xdop dh...haha biler la sy tinggal dieorg kat belakang,,,,,adoi,,xsedar tinggal geng2 kat belakang.........pastu sampai separuh track ok lagi..nk sampai tu lelah ngat...kene jalan..pastu ramai la org lintas....xramai aner jgk yg lintas....n then sy fikir urrmmm...."urmm..ok la lagi xsmpai 20 ag"..then jalan la amik angin...pastu ada lagi dua tiga org lintas rasa mcm nk cukup 20 dah....urh..maner x rezak......start balik lari sampai akhir..pintas2 dpt no.17...hehe.....tu la mikir camtu ekpon...huh,,,,,,,,letih la...sampai tu ngucap dop berhenti..........mmg letih teramat sgt lelah ekpon lari pintas2 org nie ingat senang ker........at least nk no tahun nie.....haha.....kak2 nie kan lari laju la...jeles ase.....xper2 rumah biru untuk kategori P1 mmg rumah biru majority.........yea ! walaupon kategori laen xramai umah biru...xpe usaha lagi.....InsyaAllah untuk olahraga...hehehe......

Then,,,,,lepas jer majlis tuh ada majlis untuk  ank2 n adik2 cg yg cemerlang dalam PMR 2011.......makan2 kat kantin..hehe....thx cg kerana mengajar n mendidik sya....sy syg cg saya.. <3 jasamu akn ku kenang.......

ok balik awal kan hari nie....n my dad xder kat umah die pegi lepak kat U dier la........luper kunci rumah ada ngan my dad..adoi...then sambil2 tunggu my dad sampai sy berseorangan pegi belakang rumah nk tengok cucu2 adik sy nie...sihat ke x...pegi tu kan pegi la duduk kat depan sangkar tu amik ank kucing bagi dier bebas...maser nak lepas anak kucing dpn sangkar tuh....Ya Allah ngucap byk kali la..nasib baik xder sakit jantung...........ada anak ular tedung mati dpn sangkar tu...kucing sy la yg tangkap..dier mmg dah biasa tangkap ular n then bawak pegi belakang rumah... Ya Allah,,sy aper lagi jerit kuat ngat lari keliling rumah..panggil my mom,my bro n lil sis kat dpn umah....dier org pelik habis org2 kg sekeliling tgok....(bengang jap)...ok2....cool down n then...panggil my bro....anak ular tu besar la jgk boleh la kalo dier nk mkn ank kucing.....

Selang beberapa jam kemudian.......tgh online la lpas bgun tido rehat2 solat sumer......kan..as usually ptg2 my parent mana ada kat rumah...so,,,my lil sis ada kat rumah dier cam biasa take care cucu2 dier .....sedang dier bermain2 dgn cucu2 nya....sy tgh sdp2 main internet......satu jeritan sekali lagi dtg,,kali ni not me..kali ni lil sis la plak........seekor lagi ular datang menjenguk dpn mata adikku ini...ular aper lagi yg biasa kat umah sy ULAR TEDUNG LA.......every month mmg ada......kitaorg dh biasa ngan ular ni..sbb tu xberani main kat kawasan rumah..ada taman xleh main bahaye tkot ular2 ada......i think emak ular tu la..besar ngat...haha...maybe dier hidu bau darah ank dier sbb xcuci lagi darah ank ular td tu.....cbe bygkna,,,hek3...ular tedung dpn lil sis tgh main ank kucing,fuh mmg bhya..Allah mmg melindungi kami semua...Alhamdulillah......dgn pantas nya wat masok sumer kucing2.......n tinggl mak kucing tu la...mak dier tu eksyen jer lebih..kalo ular besar2 dier pegi dkt bau2 jer...kalo ank ular bru yer makan......so mak kucing tu duk kat luar bersendirian........sy risau la sbb ye duk dkt,,,sy bkk pintu xluas ngat mcm boleh la kalu dier nk masok.....panggil dier n then dier masok...satu family kucing lam rumah....haha

pastu sy terus call my parent balik......dgn pantas nya dioerg balik.......haha...my dad aper lagi pegi la kat ular tu bunuh ular tu..Alhamdulillah dh mati... hehe...ayah sy bakar sbb xnk bg ada kesan la.....pastu basuh la semua darah ular..nanti tkot ada lagi ular2 laen dtg pulak........bahaya betol.........Alhamdulillah xder aper2 yg berlaku....

Panjang nyer nk citer...ada lagi tp mlas dh nak taip....letih la pulak....panjang btol hari nie kalo citer mmg xhabis...haha...ok la setakat tu jer...Salam ^_^

No comments:

Post a Comment

Kehidupan saya sebagai makhluk Allah di atas muka bumi :)